top of page

Wonder van Liefde


Wonder van Liefde, Herinneringsbijeenkomst februari 2012


Rananda: Dus je kunt bij elk concept dat voor jou een probleem of een verslaving of wat ook lijkt, hoe je dat ook waarneemt, de Heilige Geest om hulp vragen. En hoe snel zal de Heilige Geest antwoorden?


Toehoorders: Onmiddellijk.


Rananda: Hoe vaak zou het moeten worden geheeld?


Toehoorder: Eén keer. Totdat ik het accepteer.


Rananda: Welnu, wanneer is het geheeld? Is het al geheeld? Dus, alles wat jou nog te doen staat is het te accepteren! Wanneer je naar de Heilige Geest gaat, zeg je letterlijk: “Ik ben bereid de heling nu te accepteren! Ik onderken dat ik geloof dat het nog niet geheeld is. Dus verschijnt het als een probleem en zo ziet het probleem eruit.” De oplossing is daarom jou te helpen inzien dat het al geheeld is! Welnu, hoe kun jij mogelijk weten dat het al geheeld is wanneer jij zegt dat jij datgene bent wat niet weet dat het al geheeld is? Wat zou er moeten veranderen? Jouw zelfidentiteit! Je moet weten Wie Jij bent, want wanneer jij weet Wie Jij bent, weet je dat Jij al geheeld bent! Als jij vasthoudt aan de identiteit van ‘ik ben nog niet geheeld’, zeg je: “Ik (de identiteit van het onware zelf) wil nog even blijven voordat het bereid is om te verdwijnen.” Maar, vertel me eens, wanneer wil het ego nou verdwijnen?


Toehoorder: Nooit!


Rananda: Dus, waarom wil het nog even blijven voordat het verdwijnt? Omdat het niet van plan is ooit te verdwijnen! Alles wat het nodig heeft is nog even! Daarom zeggen jullie altijd: “Daar kom ik in mijn toekomst aan toe. Ik werk echt aan mezelf.” Nu weet je waarom ik zo niet te werk ga. Zo praat ik niet met jullie. Ik heb daar geen consideratie voor! Jij kunt het bevelen en krijgen omdat jij verantwoordelijk bent voor de tijd. Maar ik onderwijs het niet. Daarom is deze ruimte niet afgeladen met mensen. Omdat zij tijd willen en het gevoel hebben dat ik ook tijd eis. Maar het enige wat ik eis, is dat jij bent Wat Je al bent! En, je hebt gewoon niet de bereidwilligheid!


Weet je nog, bereidwilligheid? Herinneren jullie je bereidwilligheid? Goed. Daar heb je heel veel van, nietwaar? Jullie zitten vol bereidwilligheid. Je ben alleen bereidwillig voor dingen die je pijn hebben gedaan. Je hebt je bereidwilligheid gespleten! Dat is precies wat Jezus onderwijst. Je hebt een gespleten denkgeest! Jij denkt dat het oké is om twee verschillende, tegenstrijdige denksystemen te hebben die in oorlog zijn met elkaar en zich in jouw denkgeest afspelen. Jij noemt het normaal! En als je niet zo bent, ben je abnormaal.


Normaal, lieve mensen, is wat God geschapen heeft! Dat is normaal! Het Universum zit vol met wat God geschapen heeft! Niet het fysieke universum. Gods Universum! Dat is gevuld met normale, goddelijke dingen. Dat is Wat Jij bent! Dit is abnormaal. Dat weet je omdat je ongelukkig wordt. En, ongelukkig is een aanwijzing dat het abnormaal is! Iets gaat er niet goed. Als je ongelukkig bent, is er iets mis! Bij God gaan niets mis, echt waar!


Dus, God, die onderkent wat er gebeurd is in een moment van non-communicatie, is ook de oplossing daarvoor! God, die alle eigenschappen is die God volgens jou heeft, is het antwoord op het moment waarop jij een vraag had. Dat is de oplossing! De Liefde van God is de oplossing voor alles wat jij een probleem noemt, omdat Gods Liefde niet toestaat dat Jij problemen hebt! Het enige probleem dat jij mogelijk kunt hebben is dat jij denkt dat je problemen hebt, dat jij iets bent wat problemen heeft. Dat zou een probleem zijn omdat het niet waar is. Jij bent niet iets wat problemen heeft. Heb je daar enige bereidwilligheid voor? Ik bedoel, kijk er eens naar. Ben jij bereid iets te zijn wat geen problemen heeft? Als je er echt heel goed naar kijkt, zou je zeggen: “Dat zou onmogelijk zijn zo lang ik een lichaam heb!”


En ik zou zeggen: “Oké, hierin zit een aanwijzing! De vraag zou nog steeds dezelfde zijn: “Ben jij bereid iets te zijn wat geen problemen heeft?” Dan zou jij tegen me zeggen: “Je hebt het over iets wat geen lichaam heeft. Ik weet niet goed of ik daartoe bereid ben of niet. Ik denk dat ik weet hoe het is om iets te zijn wat werkt met een lichaam. Ik heb geen herinnering aan wat het is waar jij het over hebt, iets te zijn wat geen lichaam heeft en dat evengoed nog steeds iets is wat stralend is, weet je, levend, heel echt.” Dan zou ik zeggen: “Dat is niet waar!”


En nu zijn we het weer niet eens met elkaar. Jij beweert dat jij je niet herinnert hoe het is om te zijn wat God geschapen heeft. Ik beweer dat Jij die herinnering bij je hebt omdat God die voor jou bewaart. Ik kies altijd partij voor God en jij klaagt altijd over dat nietige, chagrijnige ding dat jij bent. Jij klaagt over dit en over dat. Jij hebt een probleem met dit en jij hebt een probleem met dat. “Die en die zei dit, die en die zei dat. O, ik ben gewoon ongelukkig omdat hij … Laat me je alle redenen vertellen waarom …” Wat ik bedoel te zeggen is dat je in wezen voortdurend klaagt. Jij bent wat het probleem is! Jij denkt dat jij het onware zelf bent! Volgens mij is dat zelf niet Wie Jij bent!


Toehoorder: Goed, ik ga nu in de stoel zitten.


Rananda: En ik ben degene die gelukkig is en jij degene die niet gelukkig is! Maar, jij wilt het niet opgeven en ik blijf jou ervan overtuigen dat het de enige manier is waarop dat zal veranderen. De enige manier waarop jij je beweegt van ongelukkig zijn naar gelukkig zijn is, wanneer je een andere identiteit hebt! Want, minder problemen is niet wat Vreugde is! En dan kunnen we het woordenboek er weer op naslaan als je wilt en ontdekken wat daar wordt gezegd wat vreugde is. Maar ik kan je verzekeren dat je dezelfde soort dingen zult aantreffen bij Liefde en, weet je …


Toehoorder: Dus, wat er met mij gebeurt is dat aan het begin van onze bijeenkomst en de muziek speelt dat het hele gevoel van ‘zelfbewustzijn’ opkomt. Dus, in feite voel ik me dan opgesloten in een kist, en dan …


Rananda: Dus jij zit in een kist en iets help jou inzien: dat is wat je denkt!


Toehoorder: Ja! Nee! Wat er dan gebeurt is dat ik de plek wil vinden waar ik zeg: “Nee, ik ga daar geen macht aan geven en het niet onderkennen! Want ik wil echt dat dit lichaam wordt gebruikt door de Heilige Geest en dat het vrij is om uitdrukking te geven aan zichzelf! Maar het enige wat er aan de hand lijkt te zijn is dat ik heen en weer ga omdat ik …


Rananda: Nee, er is iets anders aan de hand. Ik heb je geleerd hoe je aandacht moet schenken!


Toehoorder: Ja! De ademhaling!


Rananda: Er is een uitweg uit dat ogenschijnlijke dilemma!


Toehoorder: Juist. Ik zit hier alleen maar omdat ik daar middenin zit. Ik verbind me met Jou en ik blijf bij mijn ademhaling en ik voel hoe mijn hele lichaam samentrekt, en ik voel dat ik eigenlijk …


Rananda: Ja! Het ego vecht omdat jij het toestaat en aangeeft dat het voor jou oké is dat het nu verdwijnt! “Dag, dag!” En het zegt: “Grr, grr, wat bedoel je met dag, dag? Ik ga nergens heen! Ik blijf waar ik ben! Ik ga nergens heen! Pas op voor mij! Pas op! Pas op voor mij! Mij, mij, mij, mij, mij, mij! Ik, ik, ik, ik, ik, ik, ik!” En je doet alleen maar dit: [Rananda laat zijn ademhaling horen]. Dit zijn alleen maar gedachten die zich in mijn denkgeest afspelen! Ze betekenen niets! Ze betekenen voor mij helemaal niets meer! Ik wil boven het slagveld uitstijgen!


Jij blijft bij je adem en het is als een lift. Ze voert je gewoon naar het Licht! Omhoog! [Rananda maakt het geluid van een omhooggaande lift.] Deze verruimde staat die je met je ademhaling bereikt, geneest het lichaam. Hij ontfermt zich over de stress en de samentrekking. Het is de beste manier om samentrekking tegen te gaan. Je komt in een gemoedstoestand die gevuld is met Licht, waar het Licht het werk doet van het loslaten van de energie, die samengetrokken energie in jouw fysieke vorm. Op dat punt hoef je niet eens aan de slag met de Violette Straal of de Gouden Christusenergie of iets dergelijks. Je bevindt je gewoon in een verruimde staat van bewustzijn en dat gewaarzijn zelf zorgt ervoor.


Welnu, hier volgen enkele dingen die je kunt doen om daar te komen: werken met de Violette Straal, et cetera, et cetera. Maar als jij je in deze staat bevindt, neemt die alles voor zijn rekening. Als het in je opkomt om er richting aan te geven, geef je er richting aan. Als het in je opkomt om het los te laten, laat dan gewoon los wat het doet met het lichaam of het lichaam van iemand anders. Het is gewoon verbazingwekkend hoe het werkt! Er zijn momenten waarop ik gewoon naar iemand kijk en die persoon geneest! Het enige wat ik hoefde te doen is: kijken. Wat deed ik? Ik keek alleen maar! Keek naar Wie Hij werkelijk is …

Toehoorder: Nee, maar wat deed je echt?


Rananda: Ik deed niets! Ik keek alleen naar Wie Hij werkelijk is en hij geneest! Hoe gaat dat in zijn werk? Het Licht doet al het werk! Wanneer je de Waarheid van je Broeder ziet, heeft hij de kans om te helen! O, en hoe komt het dan dat hij niet iedere keer geneest wanneer jij je Broeder ziet! Omdat hij niet wil. Ja! Hij zegt dat hij het wil maar hij wil het niet. Dus demonstreert hij het niet op dit moment.

Kommentarer


Kommentarsfunktionen har stängts av.
bottom of page