top of page

Meer Licht voeding


MEER LICHT IN ONZE VOEDING


Wij gebruiken alles wat deel uitmaakt van ons leven om ons dichter bij de Waarheid te brengen.


In dit licht kijken we ook naar voeding, waar ze voor staat en welke overtuigingen rondom voeding wij koesteren. Een zeer behulpzame manier daarbij is over te gaan op een andere manier van eten. Dat leidde ertoe dat we overgingen op lichtere voeding, wat er op neerkwam dat we geen zuivel aten, alleen gestoomde groenten, af en toe vleesvervangers, een vast schema van granen en bonen, sauzen hoofdzakelijk op basis van groenten, zaden en een beperkte portie noten. Geen brood, geen gluten, geen suiker, simpele spreads.


Het was heel opmerkelijk te zien hoe op dit alles gereageerd werd. Om te beginnen moesten onze koks hun manier van koken veranderen en hun trots laten varen op waar zij goed in zijn. Ze hadden het gevoel dat ze beperkt werden in de manier waarop ze liefde in het eten brengen, om er ten slotte achter te komen dat liefde ook de basis kan zijn voor een eenvoudige maaltijd. Wat er bijvoorbeeld gebeurde, is dat ze prachtige manieren ontdekten om salades en andere schotels op te maken. Ze ontdekten nieuwe, eenvoudige en liefdevolle manieren van eten klaarmaken.


Voor iedereen aan tafel leverde het ook de nodige uitdagingen op. Aanvankelijk was er het gevoel dat er dingen ontbraken. We werden uitgenodigd onze patronen los te laten en ons over te geven aan het programma. En dat is wat uiteindelijk gebeurde. Wat een geschenk! Het heeft ons laten zien hoe we vastzitten in onze gewoonten en overtuigingen over wat we lekker vinden en per se nodig hebben. Nu we gezien hebben hoe sterk die ideeën tot uitdrukking komen in ons eten, beseffen we nog beter hoe overtuigingen hun weerslag vinden in alles waar we geen vraagtekens bij plaatsen. Alle gebieden van ons leven zijn onderhevig aan dezelfde conditionering!


Dus meer licht in onze voeding heeft beslist meer Licht in ons leven gebracht. Dankjewel God, dankjewel Meesters, dankjewel Broeders.


Chandra

Comments


bottom of page