top of page

Angela en Jezus


Jezus, mijn verlosser


Ik ben niet opgevoed met de Bijbel of enige vorm van religie. Met mijn oma heb ik een paar de kerk bezocht. Toen ik zeventien jaar was, maakte mijn oma regelmatig een maaltijd klaar voor de pastoor en de zuster van onze plaatselijke kerk en vaak hield ik haar gezelschap in de keuken van de kerk.


En toen werd het duidelijk! Ik geloofde niet alles wat ik in de kerk hoorde, maar ik geloofde wel in de werkelijke boodschap van Jezus en daarom wilde ik me laten dopen. Op die manier wilde ik Jezus tonen: ik geloof in jou en jouw boodschap.


Dus, toen ik achttien was, werd ik gedoopt tijdens Paasnacht en koos Emmanuel (een referentie naar Jezus) als mijn doopnaam. Mijn hart wist dat de boodschap van Jezus veel groter en wonderbaarlijker was dan ik tot dan toe had gehoord, maar op dat moment begreep ik het nog niet helemaal.


Vele paden in spiritualiteit volgde ik om mijn weg naar ontwaken en God te vinden. Voor een lange tijd dacht ik dat het juiste doen en liefdevol te handelen betekende dat ik Jezus volgde. Wat een vergissing. Natuurlijk is het goed om een ​​aardig persoon te zijn en liefdevol te handelen in de wereld, maar dat is niet wat Jezus bedoelde met hem volgen. Hoe kan ik weten wat liefdevol en juist is?


Op het moment dat ik in contact kwam met studenten van Een Cursus in Wonderen en mijn meester Rananda, ging het eindelijk voor mij open. He trof mij ook om voor het eerst een afbeelding te zien van Jezus waar hij blij was en glimlachte.


En eindelijk hoorde ik zijn echte boodschap: “Jij bent al de Zoon van God. Ik ben altijd bij jou, letterlijk. “Toen Jezus de opstanding en de hemelvaart voltooide, voltooide ik dit ook. Ik kan hem nu direct volgen naar mijn Vaders Koninkrijk. Het wordt niet in deze wereld gevonden maar in mijn denkgeest waar ik één ben met God en Jezus. Ik ben al verlost.

Vanaf het moment dat ik deze boodschap hoorde, wist ik: ja, dit is waar ik naar op zoek was en wat mijn hart al wist. Vanaf dat moment veranderde mijn relatie met Jezus.


Jezus leert me hoe ik werkelijke vergeving kan beoefenen, zodat ik valse ideeën, het valse ik kan loslaten en meer en meer ervaar wie ik werkelijk ben. Hij is niet ver weg in de Hemel terwijl ik hier alleen op deze wereld ben. Hij is werkelijk voor mij. Hij begeleidt mij immer en ik ervaar zijn Aanwezigheid elke dag.


Hij is mijn verlosser. Hij is mijn vriend. Hij is mijn geliefde . Alles wat gevraagd wordt van mij is mijn overgave en Hij zorgt voor alles. Hij is mijn weg naar mijn Vaders Koninkrijk. En dat betekent alles voor mij.


Bedankt Jezus. Ik hou van je.


Angela Emmanuel


Comments


bottom of page