Aardbeien- frambozen taart


20 pp

Deze taart is gluten- en suikervrij


Ingrediënten voor het deeg:

60 gram rijstebloem

40 gram kokosbloem

80 gram amandelmeel

½ kop kokos- of olijfolie

snufje zout

1 eetlepel geraspte citroenschil

2 theelepels honing en/of ahornsiroop


Ingrediënten voor de vulling:

200 gram aardbeien

100 gram frambozen

potje appelmoes

honing naar smaak

arrowroot of agar agar

aardbeien en frambozen (en bloemen) voor versiering


Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een bal. Pak in aluminium- of huishoudfolie. Zet 20 minuten in de koelkast.

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Bedek de zijkant met olie en rijstebloem. Druk het deeg in de vorm, bak 15 minuten bij 160 graden C.

Doe de ingrediënten voor de vulling in een pan en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en vervolgens 5 minuten afkoelen voordat je de vulling over de bodem uitgiet. Zet de taart in de koelkast wanneer hij is afgekoeld. Laat hem daar tenminste anderhalf uur staan. Versier met aardbeien en frambozen en bloemen voordat je hem opdient.