20 pp
Deze taart is gluten- en suikervrij
Ingrediënten voor het deeg:
60 gram rijstebloem
40 gram kokosbloem
80 gram amandelmeel
½ kop kokos- of olijfolie
snufje zout
1 eetlepel geraspte citroenschil
2 theelepels honing en/of ahornsiroop
Ingrediënten voor de vulling:
200 gram aardbeien
100 gram frambozen
potje appelmoes
honing naar smaak
arrowroot of agar agar
aardbeien en frambozen (en bloemen) voor versiering
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een bal. Pak in aluminium- of huishoudfolie. Zet 20 minuten in de koelkast.
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Bedek de zijkant met olie en rijstebloem. Druk het deeg in de vorm, bak 15 minuten bij 160 graden C.
Doe de ingrediënten voor de vulling in een pan en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en vervolgens 5 minuten afkoelen voordat je de vulling over de bodem uitgiet. Zet de taart in de koelkast wanneer hij is afgekoeld. Laat hem daar tenminste anderhalf uur staan. Versier met aardbeien en frambozen en bloemen voordat je hem opdient.

Comentarios