top of page

62 procent van de Britse volwassenen gelooft in wonderen

Je hoeft niet per se een student van Een cursus in wonderen te zijn om in wonderen te geloven. Maar liefst drie op de vijf Britse volwassenen gelooft dat wonderen mogelijk zijn. Zo blijkt uit een enquête in opdracht van BBC Local Radio.


Eind augustus werden 2.002 Britse volwassen telefonisch geënquêteerd met het volgende resultaat:

· 62 procent van de Britse volwassen gelooft dat wonderen, maar niet alle wonderen, mogelijk zijn. Dit in tegenstelling tot wat Jezus zegt in hoofdstuk 1 van de Cursus, De principes van wonderen: Wonderen kennen geen rangorde naar moeilijkheid.


· Bemoedigend is dat bijna 75 procent van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar in wonderen gelooft, meer dan welke andere leeftijdsgroep ook.


· 43 procent zegt ooit voor een wonder te hebben gebeden. Dat sluit nauw aan bij het elfde principe van wonderen: Gebed is het medium van wonderen.


· Bijna een op de vier Britse volwassenen die een gebedsdienst bijwoont, zegt dat zij elk woord uit de Bijbel geloven die Jezus’ wonderen beschrijven.


· Van deze groep zegt de helft dat hun gebed om een wonder verhoord is.


Toch maar weer eens De principes van wonderen van Rananda erbij nemen en nog eens nalezen. ‘Je kan’, stelt Willem Glaudemans op de cover van het boek, ‘de principes het best benaderen door het stellen van vragen. En dat is wat Rananda op uitdagende wijze doet. Zodoende ontstaat het antwoord in de denkgeest van de leerling zelf.’


Frans VermeulenComments


bottom of page